Πώς να τραβήξετε μια όμορφη φωτογραφία τοπίου

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Πώς να τραβήξετε μια όμορφη φωτογραφία τοπίου

Καταγράψτε μεμονωμένες ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας.

Κατά τη διάρκεια της χρυσής ώρας, όταν το ηλιοβασίλεμα εκτοξεύει μια χρυσή απόχρωση πάνω από τη γη, έχετε την ευκαιρία να απαθανατίσετε τις μεμονωμένες ακτίνες του ήλιου χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής σας. Ρυθμίστε την κάμερά σας στη Χειροκίνητη λειτουργία και επιλέξτε χαμηλό ISO για καλύτερο κορεσμό χρωμάτων. Αλλάξτε το διάφραγμα σε υψηλό f-stop—όσο υψηλότερο είναι το f-stop, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες έχετε στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα κλείστρου σε μια ρύθμιση που σας δίνει αρκετό φως. Τραβήξτε μια φωτογραφία—αν είναι πολύ σκοτεινό, επιβραδύνετε την ταχύτητα κλείστρου. Εάν είναι πολύ φωτεινό, επιταχύνετε την ταχύτητα κλείστρου. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 250, Διάφραγμα: f/14, Ταχύτητα κλείστρου: 1/125ο του δευτερολέπτου)

Χρησιμοποιήστε το tilt shift για ονειρική εμφάνιση.

Παρόλο που είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, εξακολουθώ να μου αρέσει να πειραματίζομαι με εφαρμογές φωτογραφιών στο τηλέφωνό μου. για αυτήν τη λήψη, χρησιμοποίησα τη δυνατότητα επεξεργασίας tilt shift του Instagram. Είναι εμπνευσμένο από τον tilt shift φακό που επιτρέπει στους φωτογράφους να επιτύχουν εξαιρετικά ρηχό βάθος πεδίου (ακραίο θάμπωμα, με απλούς όρους). Αυτή η λειτουργία, διαθέσιμη στις περισσότερες εφαρμογές φωτογραφιών, σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα σημείο που είναι εστιασμένο ενώ το υπόλοιπο θαμπώνει, δίνοντας στη φωτογραφία μια ονειρική αίσθηση και ποιότητα.

Παρατηρήστε το χρώμα που αλλάζει στο φως.

Αυτό το οριζόντιο πορτρέτο τραβήχτηκε λιγότερο από δύο λεπτά μετά το προηγούμενο πορτρέτο. Είναι η ίδια παραλία, αλλά υπάρχει μια δραματική αλλαγή στο χρώμα του φωτός. Στη νότια Ταϊλάνδη στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, μπορείτε μερικές φορές να σταθείτε στην παραλία και να παρακολουθήσετε τον μουσώνα να κυλάει στον ωκεανό προς το μέρος σας (σαν να είναι εδώ). Όταν ο ουρανός είναι μαύρος στον ορίζοντα, ξέρω ότι έχω 10 ή 12 λεπτά πριν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις χτυπήσουν την παραλία — πολύς χρόνος για να τραβήξω ένα πορτρέτο τοπίου και μετά να τρέξω για κάλυψη όσο πιο γρήγορα μπορώ. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 200, Διάφραγμα: f/6.3, Ταχύτητα κλείστρου: 1/100ο του δευτερολέπτου)

Ψάξτε για γραμμές.

Ενώ βρισκόμουν στη Βενετία, ερωτεύτηκα όλα τα στενά σοκάκια και τα φιδωτά κανάλια. Και τα δύο αυτά στοιχεία δημιουργούν γραμμές στην εικόνα σας που καθοδηγούν το μάτι του θεατή, τραβώντας το στη στιγμή. Κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού σας, δώστε στον εαυτό σας τη δημιουργική άσκηση να αφιερώσετε μια ώρα αναζητώντας και καταγράφοντας γραμμές με τη φωτογραφική μηχανή σας. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 250, Διάφραγμα: f/5.0, Ταχύτητα κλείστρου: 1/250 του δευτερολέπτου)

Η Me Ra και ο σύζυγός της, Brian, ηγούνται ενός 8ήμερου εργαστηρίου φωτογραφίας στην Ιταλία, Μάιος 2015. Όλα τα επίπεδα είναι ευπρόσδεκτα.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας πριν από την αυγή.

Κάποτε ρώτησα τον καλό μου φίλο, φωτογράφο του National Geographic, ποια είναι η καλύτερη συμβουλή του για να τραβήξετε υπέροχα πορτρέτα τοπίων. Η συμβουλή του: «Το πρώιμο πουλί παίρνει το σκουλήκι. Οι άνθρωποι θέλουν πάντα να είναι ένα τεχνικό μυστικό, αλλά είναι να σηκωθείς πριν ανατείλει ο ήλιος». Ενώ γύριζαν στο Ισραήλ, ο Brian και ο Blaze (ο σύζυγός μου και ο δεκάχρονος γιος μας) αποφάσισαν να κανονίσουν έναν οδηγό να τους πάει στη Masada στις 3 το πρωί. Είναι μια ωριαία κάθετη πεζοπορία, αλλά η καλύτερη θέα στη Νεκρά Θάλασσα είναι στην κορυφή με την ανατολή του ηλίου. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 100, Διάφραγμα: f/11, Ταχύτητα κλείστρου: 1/50 του δευτερολέπτου)

Κάντε τα σύννεφα θέμα σας.

Αν σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες ανθρώπων, η φωτογραφία τοπίων μπορεί να είναι σχεδόν βαρετή στην αρχή, επειδή δεν υπάρχει πρόσωπο στο οποίο να εστιάσετε. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα στο τοπίο—είναι απλώς ένας διαφορετικός τρόπος να δεις τον κόσμο γύρω σου. Την επόμενη φορά που θα ξεσπάσει καταιγίδα, παρακολουθήστε πώς αλλάζουν σχήμα και μέγεθος τα σύννεφα. Κάντε τα σύννεφα θέμα σας, έχοντας το κάτω τρίτο του κάδρου σας να είναι στεριά ή θάλασσα και αποθηκεύοντας τα δύο τρίτα πάνω του κάδρου σας για τα σύννεφα. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 200, Διάφραγμα: f/6.3, Ταχύτητα κλείστρου: 1/100ο του δευτερολέπτου)

Παίξτε με την άποψή σας.

Συχνά τείνουμε να τραβάμε πρώτα την προφανή φωτογραφία. Αλλά μόλις το πάρετε, σκεφτείτε έξω από το κουτί. Πυροβολήστε από ψηλά ή κατεβείτε χαμηλά, ώστε το γρασίδι να είναι πιο ψηλό από εσάς. Αυτό είναι το ίδιο ηλιοβασίλεμα και η τοποθεσία στη Νέα Ζηλανδία με το τελευταίο πορτρέτο, αλλά μου αρέσει το πώς ο Μπράιαν κατέβηκε χαμηλά, έτσι ώστε το ψηλό γρασίδι να είναι στο προσκήνιο, το θολό πεδίο στη μέση και τα βουνά και ο ουρανός να γίνονται το φόντο. Δώστε στον εαυτό σας την άσκηση να τραβήξετε έξι διαφορετικές φωτογραφίες του ίδιου τοπίου αλλάζοντας την άποψή σας. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 100, Διάφραγμα: f/5.0, Ταχύτητα κλείστρου: 1/400ο του δευτερολέπτου)

Προκαλέστε συγκίνηση.

Παρόλο που η φωτογραφία τοπίου αποκλείει τα ανθρώπινα συναισθήματα, η ίδια η φύση είναι γεμάτη συναισθήματα. Καθώς οδηγούσαμε στα περίχωρα της Ναζαρέτ, στο Ισραήλ, περάσαμε στρέμματα και στρέμματα με ηλιοτρόπια, που μου προκάλεσαν συγκίνηση. Αυτό είναι το κλειδί για τη λήψη ενός πορτρέτου τοπίων—πρέπει να νιώσω κάτι πρώτα. Μπορεί να μην ξέρω γιατί νιώθω κάτι για μια συγκεκριμένη σκηνή, και δεν πειράζει. Το σημαντικό μέρος είναι ότι αφιερώνω χρόνο για να εξερευνήσω τι με τραβάει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 200, Διάφραγμα: f/5.6, Ταχύτητα κλείστρου: 1/160ο του δευτερολέπτου)

Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο για υψηλότερη οπτική γωνία.

Γνωρίζουμε ότι ένα τρίποδο κρατά τη φωτογραφική μηχανή σταθερή, αλλά σας δίνει επίσης την ευκαιρία να φωτογραφίζετε από υψηλότερη οπτική γωνία. Αν ήθελα να καταρρίψω τους ηλίανθους για να συλλάβω τα σκυμμένα κεφάλια τους, η άποψή μου έπρεπε να είναι υψηλότερη από αυτούς. Το τρίποδο διόρθωσε αυτό, μαζί με τη δυνατότητα Live View στις κάμερες Sony a7. Το Live View μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω τι φωτογραφίζω χωρίς να χρειάζεται να κρατάω την κάμερα στο μάτι μου. (Ρυθμίσεις DSLR: ISO 200, Διάφραγμα: f/4.5, Ταχύτητα κλείστρου: 1/80 του δευτερολέπτου)

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

Κριτική πιστωτικής κάρτας JetBlue: Πώς τη χρησιμοποιώ για να αποκτήσω δωρεάν πτήσεις εσωτερικού

Είμαι πιστός πελάτης της JetBlue. Στο κολέγιο, έπαιρνα συχνές πτήσεις από το RDU στο σπίτι στο FLL για σχολικά διαλείμματα. Τώρα, είμαι τακτικός στη διαδρομή EWR ή LGA προς FLL. Είναι η αεροπορική εταιρεία της επιλογής μου για πτήσεις εκτός χώρας προς LAX ή SFO για να επισκεφτώ την οικογένεια και τους φίλους μου. Το φαγητό είναι καλό, τα αεροπλάνα είναι πάντα καθαρά και ευρύχωρα —ακόμα και σε οικονομία— και η εξυπηρέτηση είναι γενικά φιλική και εξυπηρετική. Έτσι, ήταν λογικό ότι η πιστωτική κάρτα της Jetblue έγινε η πρώτη μου κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού.

Εγγράφηκα για πρώτη φορά για την κάρτα JetBlue το 2018 για να αυξήσω τους πόντους μου. Δεδομένου ότι πετάω συχνά, ήταν μια εύκολη επιλογή. Και επειδή δεν ήθελα να πληρώνω ετήσια συνδρομή, η κάρτα εισαγωγικού επιπέδου είχε το πιο νόημα. Γρήγορα προς τα εμπρός μερικά χρόνια και η ετήσια χρέωση των 99$ της κάρτας JetBlue Plus δεν ήταν πλέον τρομακτική—συν, με κάθε ειλικρίνεια, ήθελα να σταματήσω να πληρώνω για παραδοτέες αποσκευές, ειδικά καθώς η πανδημία σήμαινε ότι ταξίδευα λιγότερο συχνά, αλλά για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Η αναβάθμιση ήρθε με περισσότερους πόντους για να κερδίσω—έξι πόντους ανά δολάριο που δαπανώνται σε αγορές JetBlue σε σύγκριση με τρεις, για παράδειγμα— επομένως άλλαξα τον τρόπο που ξοδεύω μεταξύ αυτής και της άλλης πιστωτικής μου κάρτας, της Chase Sapphire Preferred. Παρακάτω, θα περιγράψω τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποίησα την πιστωτική μου κάρτα JetBlue για να κλείσω πτήσεις εσωτερικού, καθώς και τα πλεονεκτήματα της κάρτας—μερικά από τα οποία μπορεί να σας δελεάσουν και εσάς.

Γιατί αξίζει τον κόπο

Όπως αναφέρθηκε, είμαι συχνός επισκέπτης της JetBlue, πράγμα που σημαίνει ότι μπορώ να συγκεντρώσω πόντους για πτήσεις αρκετά γρήγορα—με το JetBlue Plus, κερδίζετε έξι πόντους ανά δολάριο αγορές JetBlue. Επιπλέον, λαμβάνετε εκπτώσεις σε αγορές κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάτι που αμβλύνει το χτύπημα σε μικρές αλλά ακόμα κάπως ακριβές αγορές, όπως ακουστικά ή ένα ποτήρι κρασί. Το καλύτερο προνόμιο, όμως: μία δωρεάν παραδοτέα τσάντα. Πριν από την πανδημία, σχεδόν πάντα ταξίδευα μόνο με χειραποσκευή, αλλά με τα μεγαλύτερα ταξίδια πιο συνηθισμένα τώρα, τα τελευταία χρόνια βρήκα τον εαυτό μου να πληρώνω αρκετά συχνά για μια παραδοτέα τσάντα, κάτι που ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην επιθυμία να αναβαθμίσω την κάρτα μου.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, η κάρτα JetBlue Plus είναι περιοριστική καθώς περιορίζεστε κυρίως να ξοδεύετε πόντους σε πτήσεις JetBlue—αυτή τη στιγμή, η Hawaiian Airlines είναι η μόνη άλλη αεροπορική εταιρεία που μπορείτε να κάνετε κράτηση με τους ίδιους πόντους. Ωστόσο, δεδομένου ότι πετάω στο εσωτερικό αρκετά συχνά και η JetBlue είναι η προτιμώμενη αεροπορική εταιρεία μου, έχω πολλές ευκαιρίες να ξοδέψω τους πόντους TrueBlue μου.

Προνόμια και προνόμια κάρτας

  • Δωρεάν η πρώτη παραδοτέα αποσκευή για εσάς και έως τρεις συντρόφους στην ίδια κράτηση όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα JetBlue Plus για αγορά εισιτηρίων
  • 50 τοις εκατό εξοικονόμηση εν πτήσει σε επιλέξιμες αγορές τροφίμων και ποτών
  • Δεν υπάρχουν ημερομηνίες συσκότισης στις πτήσεις της JetBlue
  • Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στους πόντους που απονέμονται στον λογαριασμό σας TrueBlue
  • Δεν υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό για διεθνείς αγορές
  • Μια ετήσια πίστωση κίνησης 100 $ εάν αγοράσετε ένα πακέτο JetBlue Vacations χρησιμοποιώντας την κάρτα σας αξίας $100 ή περισσότερο
  • 5.000 πόντους μπόνους επετείου κάθε χρόνο μετά την πρώτη επέτειο του λογαριασμού σας

Τρέχουσα προσφορά καλωσορίσματος

Από τη δημοσίευση, οι νέοι κάτοχοι καρτών μπορούν να κερδίσουν 60.000 πόντους αφού ξοδέψουν 1.000 $ για αγορές και πληρώσουν πλήρως την ετήσια χρέωση, τόσο εντός των πρώτων 90 ημερών.

Πώς να κερδίσετε πόντους

Όταν αποφάσισα να αναβαθμίσω την κάρτα μου από τυπική σε Plus, μου είπαν ότι θα έπρεπε να κάνω αίτηση σαν να ήμουν νέος πελάτης και στη συνέχεια να κλείσω τον άλλο λογαριασμό μου με την άνεσή μου. Ο μόνος τρόπος για να “αναβαθμιστείτε” πιο απρόσκοπτα ήταν να περιμένετε να έρθει μια προσφορά από την Barclays, την εταιρεία πιστωτικών καρτών, αλλά δεν υπήρχε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό. Η ασημένια επένδυση αυτού, όμως: μπόρεσα να εκμεταλλευτώ την προσφορά καλωσορίσματος των 70.000 πόντων που ήταν ενεργή εκείνη την εποχή. Μόλις εγκρίθηκα, μετατόπισα τις καθημερινές μου δαπάνες σε αυτήν την κάρτα για να βεβαιωθώ ότι θα είχα φτάσει εγκαίρως το όριο των 1.000 $.

Με την κάρτα Plus, τώρα κερδίζω 6x πόντους σε επιλέξιμες αγορές JetBlue, 2x πόντους σε εστιατόρια και κατάλληλα παντοπωλεία και 1x πόντους σε όλες τις άλλες αγορές (για σύγκριση, όταν είχα την κανονική κάρτα JetBlue, κέρδιζα 3x πόντους στο JetBlue αγορές· οι άλλες δύο κατηγορίες είναι ίδιες με το Plus).

Η άλλη μου κάρτα, η Chase Sapphire Preferred, κερδίζει 3 φορές πόντους για φαγητό, συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων υπηρεσιών παράδοσης, φαγητού σε πακέτο και φαγητού έξω, επομένως συνήθως χρησιμοποιώ αυτήν την κάρτα όταν ξοδεύω σε εστιατόρια. Επίσης, κερδίζω 2 φορές πόντους σε ταξιδιωτικές αγορές με αυτήν την κάρτα, επομένως τη χρησιμοποιώ συνήθως για να κάνω κράτηση για ταξίδια εκτός JetBlue. Δεδομένου ότι οι πόντοι “όλες οι άλλες αγορές” είναι ίσοι, γενικά ανταλλάσσω ποια από τις δύο κάρτες χρησιμοποιώ για μεγαλύτερες αγορές. για παράδειγμα, όταν μετακόμισα το περασμένο καλοκαίρι, αγόρασα έναν καναπέ με μια κάρτα και μετά την τραπεζαρία και τις καρέκλες μου με μια άλλη, για να εξισορροπήσω τους πόντους που έπαιρνα σε κάθε κάρτα. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα μεθοδικό, αλλά λειτουργεί για μένα.

Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να κερδίσετε πόντους JetBlue TrueBlue όταν κάνετε κράτηση με επιλεγμένες συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Aer Lingus, Emirates, Hawaiian Airlines, Icelandair και Qatar Airways (βρείτε μια πλήρη λίστα συνεργατών εδώ)—απλώς φροντίστε να εισαγάγετε τον αριθμό λογαριασμού σας όταν κράτηση σε συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία.

Πώς να ξοδέψετε/εξαργυρώσετε πόντους

Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιώ τους πόντους μου σε πτήσεις εσωτερικού. Το 2019, έκλεισα πτήσεις cross-country από τη Νέα Υόρκη στο Σιάτλ και για μικρότερα σκέλη, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης στο Ώστιν (δύο φορές), στη Σαβάνα και στη νότια Φλόριντα χρησιμοποιώντας πόντους. Βρίσκομαι ακόμα σε μια τράπεζα βαθμών από το μπόνους καλωσορίσματος μου, αλλά έβαλα 25.000 πόντους για καλοκαιρινές πτήσεις μετ’ επιστροφής στο Κάμπο.

Πιο συχνά, η ρουτίνα κράτησης πτήσεων είναι να κάνω κράτηση ξεχωριστών εισιτηρίων, χρησιμοποιώντας πόντους για ένα και δολάρια για άλλο. Οι πτήσεις απλής μετάβασης JetBlue προς τη Φλόριντα μπορούν να βρεθούν για 5.000 πόντους (συνήθως τις καθημερινές), οπότε μπορεί να πιάσω έναν από αυτούς και, στη συνέχεια, να αγοράσω το άλλο μονής διαδρομής σε άλλη αεροπορική εταιρεία, εάν ο χρόνος ή τα αεροδρόμια λειτουργούν καλύτερα, ή χρησιμοποιώντας δολάρια στο JetBlue εάν οι πόντοι μου αρχίζουν να εξαντλούνται. Αν και δεν σκοπεύω να το κάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι αν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μπόνους μου σε πτήσεις προς τη Φλόριντα και επιστροφή, θα μπορούσα να πάρω έως και επτά δωρεάν ταξίδια από αυτό (χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι και οι χρεώσεις 5,60 $ m συνήθως χρεώνονται για αγορές πόντων). Αυτή η γνώση και μόνο έκανε την αναβάθμιση της κάρτας και την εξασφάλιση της προσφοράς καλωσορίσματος JetBlue Plus.

Τι θα ήθελα να ήξερα πριν εγγραφώ

Όταν έκανα κράτηση πτήσεων για ένα επερχόμενο ταξίδι, με έκπληξη ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να εξαργυρώσω πόντους σε μια πτήση με το ίδιο σήμα, ειδικά επειδή πολλές από τις επιλογές που εξέταζα ήταν μέσω της American Airlines. Δεν νομίζω ότι θα είχε αλλάξει τη συνολική αξία της κάρτας για μένα, αλλά ήταν μια απογοήτευση, και κάτι που ελπίζω να αλλάξει στο μέλλον. Γενικά, ωστόσο, εάν πετάτε με JetBlue έστω και μερικές φορές το χρόνο, θα εξαργυρώνω τους μπόνους πόντους της προσφοράς καλωσορίσματος αυτής της κάρτας—θα σας προσφέρει μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία και θα σας αποσπάσει μερικές δωρεάν πτήσεις από αυτήν .

Ένας τοπικός οδηγός στον Ισημερινό

Για χρόνια, η Nina Gualinga είναι μια σκληρή και διεθνώς αναγνωρισμένη υπερασπιστής του Αμαζονίου του Ισημερινού και των αυτόχθονων πληθυσμών του, καθώς και των ιθαγενών γυναικών απέναντι στην κοινωνική ανισότητα. Ο δικός της είναι ένας συνεχής αγώνας για να κρατήσει ζωντανή μια περιοχή που απειλείται από εξορύξεις, βία και κλιματική αλλαγή.

Condé Nast Traveller

Ο Ισημερινός είναι η χώρα όπου γεννήθηκες και μεγάλωσες. Γιατί να το επισκεφτούμε;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Αμαζόνιο του Ισημερινού, σε μια ιθαγενή κοινότητα που ονομάζεται Sarayaku. Είμαστε ένας λαός που έχουμε αγωνιστεί για να διατηρήσουμε την ιερή μας περιοχή, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και τον πολιτισμό μας. Η οικογένειά μου είναι εκεί και οι καλύτερες παιδικές μου αναμνήσεις είναι εκεί. Αλλά ο Εκουαδόρ δεν είναι μόνο ο Αμαζόνιος. Ο Ισημερινός είναι μια απίστευτα ποικιλόμορφη χώρα σε τοπία, βιοποικιλότητα και πολιτισμούς. Είναι μια μικρή χώρα που τα έχει όλα. Υπάρχουν οι ζούγκλες, οι Άνδεις, τα ηφαίστεια, η ακτή του Ειρηνικού και φυσικά τα Γκαλαπάγκος. Μπορείτε να συναντήσετε τόσους πολλούς αυτόχθονες πληθυσμούς παντού.

Ποια είναι τα must hits;

Το πρώτο, φυσικά, είναι το Sarayaku. Είναι μια κοινότητα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στις όχθες του ποταμού Bobonaza ή Sarayaku στην Kichwa. Μπορείτε πραγματικά να εμπλακείτε με την κοινότητα ενώ βρίσκεστε εκεί, και να απολαύσετε τη φύση και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τη φροντίδα για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ιθαγενών. Η Papangu Tours, ένας ιθαγενής τουριστικός πράκτορας, μπορεί να σας οδηγήσει εκεί. Ένα άλλο μέρος είναι το Εθνικό Πάρκο Yasuní. Υπάρχει επίσης το καταφύγιο της λιμνοθάλασσας Cuyabeno, όπου μπορείτε να δείτε τα ροζ δελφίνια.

Στις Άνδεις, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη είναι η λίμνη Quilotoa. Το Quilotoa είναι ένας κρατήρας ενός ηφαιστείου που δεν είναι πλέον ενεργό και τώρα έχει γεμίσει με νερό.

Δεν ξέρω τόσο πολύ την ακτή, αλλά για σέρφινγκ και πάρτι, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στη Montañita. Αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο, υπάρχει το Εθνικό Πάρκο Μαχαλίλλα. Είναι σαν ένα μίνι Γκαλαπάγκος! Α, και φυσικά, τα νησιά Γκαλαπάγκος δεν πρέπει να χάσετε.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον αγώνα σας για τη διατήρηση των ιθαγενών κοινοτήτων του Ισημερινού

Σχεδόν ολόκληρος ο Αμαζόνιος απειλείται από εξορυκτικές βιομηχανίες όπως οι βιομηχανίες πετρελαίου, εξόρυξης, υλοτομίας, ακόμη και υδροηλεκτρικών βιομηχανιών. Αυτές οι δραστηριότητες επηρεάζουν σοβαρά τον τρόπο ζωής των αυτόχθονων κοινοτήτων που εξαρτώνται από τη ζούγκλα, τα ποτάμια και τη ζωή της κοινότητας. Και αυτός είναι ο λόγος που υπερασπιζόμαστε τη ζούγκλα και τα εδάφη και τις κοινότητές μας. Δουλεύω επίσης με ιθαγενείς γυναίκες, επειδή ο εξορκισμός, αν και επηρεάζει ολόκληρη την κοινότητα, επηρεάζει ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Πώς μπορεί ο κόσμος και ακόμη και ο διεθνής τουρισμός να βοηθήσει ή να συμβάλει στον αγώνα σας;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε, να μαθαίνουμε και να αυτοεκπαιδευόμαστε για το τι συμβαίνει στον κόσμο με το περιβάλλον και τους αγώνες διαφορετικών λαών και να μπορούμε να ενεργούμε συνειδητά. Αυτό περιλαμβάνει τους τουρίστες. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον αντίκτυπο που έχουν όταν ταξιδεύουν και όταν καταναλώνουν. Είναι καλό να υποστηρίζουμε τις τοπικές οικονομίες, αλλά και ως κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε τα έθιμα και την κουλτούρα της γρήγορης κατανάλωσης.

Μιλήστε μας για : Τι είναι και πού γυρίστηκε;

είναι ένα ντοκιμαντέρ που κάναμε για τον αντίκτυπο της πανδημίας σε μια οικογένεια ιθαγενών στην κοινότητά μου, το Sarayaku. Εκεί ήταν και το σημείο που γυρίστηκε, στη βαθιά ζούγκλα. Η οικογένεια, γνωρίζοντας ότι ο κορωνοϊός ερχόταν, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινότητα και να πάει στη ζούγκλα αναζητώντας προστασία και να απομονωθεί μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Εκεί συνειδητοποιούν ότι η ζούγκλα έχει όλα όσα χρειάζονται: φαγητό, φρούτα, φυσικά φάρμακα… τα πάντα. Εκεί, απομόνωση δεν σημαίνει να είσαι μέσα σε τέσσερις τοίχους. σημαίνει ελευθερία. Ελευθερία να κολυμπήσετε στο ποτάμι, να περπατήσετε στη ζούγκλα, να αναζητήσετε φρούτα, ψάρια και να μάθετε τη σημασία της φροντίδας για το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Πώς να τραβήξετε μια όμορφη φωτογραφία τοπίου, κριτική πιστωτικής κάρτας JetBlue: Πώς τη χρησιμοποιώ για να αποκτήσω δωρεάν πτήσεις εσωτερικού, τοπικός οδηγός για τον Ισημερινό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *