Τα καλύτερα οδικά ταξίδια του Ισημερινού εξερευνούν μια χώρα με ηφαίστεια, βουνά και ζούγκλες

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Τα καλύτερα οδικά ταξίδια του Ισημερινού εξερευνούν μια χώρα με ηφαίστεια, βουνά και ζούγκλες

Σκαρφαλωμένο στους ώμους της Νότιας Αμερικής, ο Ισημερινός είναι ένα συνονθύλευμα δραματικών τοπίων, από παραλίες με λευκή άμμο και κυματιστά λιβάδια μέχρι πυκνά τροπικά δάση και μαγευτικά βουνά. Παρά το μέτριο μέγεθός της, η χώρα έχει μια ισχυρή γροθιά χάρη στο μαγευτικό της έδαφος, που καταλαμβάνει τον Αμαζόνιο, τις Άνδεις και το φοβερό αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος.

Και η μικρή κλίμακα του Ισημερινού προσφέρεται για εξερεύνηση οδικώς, με επικό τοπίο σχεδόν εγγυημένο σε κάθε οδικό ταξίδι στα βουνά, κατά μήκος της ακτής ή στα πιο προσβάσιμα μέρη του Αμαζονίου (αν και ορισμένες περιοχές μπορούν να εξερευνηθούν μόνο με βάρκα).

Χάρη στις μεγάλες βελτιώσεις στους δρόμους τα τελευταία χρόνια, η χώρα έχει γίνει πολύ πιο ασφαλής και πιο προσιτή για τους οδηγούς, αν και υπάρχουν ακόμα πολλοί χωματόδρομοι που δικαιολογούν την ενοικίαση 4WD. Εδώ είναι οι πέντε καλύτερες διαδρομές για ένα οδικό ταξίδι στον Εκουαδόρ.

Λεωφόρος των Ηφαιστείων

Το καλύτερο οδικό ταξίδι για εντοπισμό ηφαιστείων

Ξεκινώντας από το Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού, αυτό το οδικό ταξίδι σας μεταφέρει νότια προς τα κάτω και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης των Άνδεων ακολουθώντας τον διάδρομο με ηφαίστεια που ονομάστηκε μνημονιακά «Η Λεωφόρος των Ηφαιστείων» από τον Γερμανό φυσιοδίφη Alexander von Humboldt το 1812. Ξεκινήστε με κατεύθυνση κάτω από τον αυτοκινητόδρομο E30, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη δυτικά για να δείτε το ηφαίστειο και τη λίμνη του κρατήρα στο Quilotoa πριν συνεχίσετε νότια προς την ιαματική λουτρόπολη Baños.

Από εκεί, η διαδρομή ελίσσεται νότια στον E35 προς Alausí, όπου μπορεί να είναι δυνατό να πάρετε ένα τρένο από τη μύτη του διαβόλου, έναν αξιοσημείωτο σιδηρόδρομο που κάνει ζιγκ-ζαγκ το δρόμο του 500 μέτρα (1640 πόδια) κάτω από ένα γκρεμό σε λιγότερο από 12 χιλιόμετρα (7,5 μίλια). ). Ελέγξτε τοπικά για να δείτε εάν τα δρομολόγια των τρένων έχουν ξαναρχίσει μετά την πανδημία. Για να ολοκληρώσετε τα πράγματα, επιστρέψτε στο αυτοκίνητό σας και κατευθυνθείτε προς την όμορφη, ιστορική Κουένκα προτού πιέσετε δυτικά για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας – το Γκουαγιακίλ, την πολυπληθέστερη πόλη του Ισημερινού.

The Spondylus Route

Το καλύτερο οδικό ταξίδι για εξερεύνηση της ακτής

Λαμβάνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία της όμορφης ακτογραμμής του Ισημερινού, η διαδρομή Spondylus διατρέχει όλο το μήκος της χώρας, από την Esmeraldas στα βόρεια έως τις Huaquillas στα σύνορα με το Περού. Πήρε το όνομά της από το κέλυφος που μοιάζει με στρειδάκι που χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα στην προκολομβιανή εποχή, η διαδρομή διαθέτει στενούς δρόμους που περνούν μέσα από μικρά λιμάνια, θέρετρα για σέρφινγκ με περιθώρια παραλίας και τροπικά δάση.

Τρέχοντας δίπλα σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες για σέρφινγκ στις ακτές του Ειρηνικού της Νότιας Αμερικής, η διαδρομή είναι σταθερή αγαπημένη για τους λάτρεις του σέρφινγκ, των καταδύσεων, του ψαρέματος και των θαλάσσιων σπορ. Εξερευνήστε τις παραλίες με λευκή άμμο του Cojimíes, έναν κόμβο για μαγγρόβια και ψάρεμα ταξίδια ή σταματήστε πιο κάτω στον παράδεισο των σέρφερ της Montañita. Με τόσα πολλά να δείτε στη διαδρομή, είναι καλύτερο να αφήσετε αρκετό χρόνο (ιδανικά μια εβδομάδα ή περισσότερο) για να απολαύσετε όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι ακτές του Ισημερινού.

Οι πίσω δρόμοι των Άνδεων

Το καλύτερο οδικό ταξίδι για να δείτε το κεντρικό Εκουαδόρ

Με στροφές νότια μέσω του κεντρικού Ισημερινού, οι διαδρομές Ε35 και Ε45 εκτείνονται παράλληλα με τη σπονδυλική στήλη των Άνδεων, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της χώρας. Αυτός ο ικανοποιητικός βρόχος καταλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες πόλεις, κωμοπόλεις και τοπία της χώρας καθώς διασχίζει τους ανατολικούς πρόποδες και τις κοιλάδες του κεντρικού Ισημερινού.

Με αφετηρία το Κίτο, ψηλά στους πρόποδες των Άνδεων, αυτό το δρομολόγιο ξεκινά με τροχιά νότια στη διαδρομή E35. Καθώς διασχίζετε τη Santa Rita, θα περάσετε από το Parque Nacional Cotopaxi, όπου κυριαρχεί ο ενεργός, χιονισμένος κώνος του ηφαιστείου Cotopaxi (στο οποίο μπορείτε να αναρριχηθείτε) και την τεράστια και γραφική Laguna Limpiopungo.

Από εκεί, πηγαίνετε στην πόλη Baños, που πήρε το όνομά της από τις πλούσιες σε μεταλλικά ιαματικά λουτρά της, προτού διασχίσετε το Puyo και περάσετε στη διαδρομή E45. Από εδώ, η διαδρομή επανέρχεται προς το Κίτο. Απολαύστε το εντυπωσιακό τοπίο και τις σαρωτικές στροφές καθώς ο δρόμος χαράζει το δρόμο του στους πρόποδες των Άνδεων για να φτάσετε στο σημείο εκκίνησης.

Κίτο προς Laguna Quilotoa

Το καλύτερο μονοήμερο οδικό ταξίδι

Αυτή η διαδρομή οδηγεί τους οδηγούς από το Κίτο στη λίμνη του κρατήρα μέσα στο ηφαίστειο Quilotoa, το οποίο είναι καλύτερο να εξερευνήσετε με τα πόδια μόλις φτάσετε. Κατευθυνόμενοι νότια από την πρωτεύουσα στη διαδρομή E35, η διαδρομή στρίβει στον E30 πριν ανέβει με φίδι προς το ηφαίστειο. Περιμένετε εκπληκτική θέα στους γύρω λόφους και κοιλάδες στο δρόμο καθώς πλησιάζετε στην καλντέρα.

Από τον Ε30, η διαδρομή μέχρι το ηφαίστειο είναι καλά σηματοδοτημένη. θα διασχίσετε την ανοιχτή ύπαιθρο και τα χωράφια καθώς παίρνετε το δρόμο σας προς την Quilotoa. Στο τέλος του δρόμου, μια συλλογή από ξενώνες και εστιατόρια σηματοδοτεί την αρχή του μονοπατιού γύρω από το χείλος του ηφαιστείου και κάτω στις όχθες της γαλαζοπράσινης λίμνης κρατήρα στο κάτω μέρος.

Νότιος Εκουαδόρ

Το καλύτερο οδικό ταξίδι εκτός πίστας

Ενώ ο νότιος Εκουαδόρ ταξιδεύει λιγότερο από άλλα μέρη της χώρας, ένα οδικό ταξίδι εδώ θα σας μεταφέρει σε ιστορικές ορεινές πόλεις και οροσειρές, αποφεύγοντας τα πλήθη. Ξεκινώντας από την ιστορική πόλη της Κουένκα στην ενδοχώρα, αυτή η διαδρομή ακολουθεί τα καλύτερα του νότιου Ισημερινού πριν συνδεθεί πίσω στην ακτή, όπου όσοι θέλουν περισσότερα μπορούν να ενταχθούν στη διαδρομή Spondylus.

Ξεκινώντας από την καλλιεργημένη Κουένκα, κατευθυνθείτε προς τον Ε35 καθώς στρίβει μέσα από τις Άνδεις προς την πόλη Loja – ένα εξαιρετικό μέρος για να διακόψετε το ταξίδι για μια ή δύο μέρες για να απολαύσετε το πιο δροσερό κλίμα και να εξερευνήσετε τους γύρω λόφους.

Από εκεί, κάντε μια μικρή παράκαμψη για να δείτε τα δάση νεφών του Εθνικού Πάρκου Podocarpus και κατευθυνθείτε δυτικά προς την απίστευτη πόλη Zaruma, γνωστή για τον ποιοτικό καφέ που καλλιεργείται σε λόφους. Μια άλλη παράκαμψη νότια οδηγεί στο μεγαλύτερο απολιθωμένο δάσος στη Νότια Αμερική στο Puyango. Από εδώ, στρίψτε βόρεια για να φτάσετε στο Machala και τελικά στο Guayaquil, όπου η διαδρομή τελειώνει δίπλα στο Río Guayas, σε κοντινή απόσταση από τις παραλίες της κεντρικής ακτής.

Check In: ​​Διαμονή σε ξενοδοχείο στο Νάσβιλ κατάλληλη για στελέχη τεχνολογίας και για αστέρες της επαρχίας, τα καλύτερα οδικά ταξίδια του Ισημερινού εξερευνούν μια χώρα με ηφαίστεια, βουνά και ζούγκλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *