Ασφαλής θερμοκρασία χοιρινού κρέατος: Ποια είναι η θερμοκρασία του μαγειρεμένου χοιρινού κρέατος;

Οι ασφαλείς θερμοκρασίες μαγειρέματος εξαρτώνται από το είδος του χοιρινού που μαγειρεύετε. Δείτε πώς μπορείτε να ξέρετε πότε το χοιρινό είναι ασφαλές – και όχι υπερβολικά ψημένο!

Το χοιρινό που είναι ακόμα ροζ στη μέση φρικάρει τον κόσμο. Αλλά έχουμε υπέροχα νέα: Εάν έχετε συνηθίσει να μαγειρεύετε όλα τα κομμάτια χοιρινού κρέατος στους 165°F, δεν χρειάζεται να το (υπερ)ψάτε πια τόσο ψηλά!

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε.

Σε ποια θερμοκρασία γίνεται το χοιρινό;

Ακολουθούν οι τρέχουσες συστάσεις του USDA:Χοιρινές μπριζόλες, χοιρινό φιλέτο και χοιρινό φιλέτο: Μαγειρέψτε στους 145° F (63° C) και μετά ξεκουραστείτε για 3 λεπτά.  Χοιρινός κιμάς: Μαγειρέψτε στους 160° F (71° C). Η άλεση χοιρινού κρέατος εκθέτει μεγαλύτερη επιφάνεια σε βακτήρια, επομένως πρέπει να μαγειρευτεί σε υψηλότερη θερμοκρασία από άλλα κομμάτια χοιρινού κρέατος.

Λάβετε υπόψη ότι τα κομμάτια χοιρινού κρέατος όπως η χοιρινή σπάλα και τα παϊδάκια έχουν πολύ καλύτερη υφή και γεύση όταν μαγειρεύονται στους 180-195°F . Αυτά τα κοψίματα χρειάζονται υψηλότερες θερμοκρασίες για να σπάσουν το κολλαγόνο και να τα κάνουν να λιώνουν στο στόμα σας τρυφερά. 

Αλλά χοιρινό φιλέτο, χοιρινό φιλέτο και χοιρινή μπριζόλα; Όσα μπορείτε—και πρέπει—να μαγειρέψετε μόνο σε 145°F .

Η συνταγή για το θρυλικό χοιρινό φιλέτο στο βιβλίο μου Tasting Ohio προέρχεται από μια αρχή χοιρινού κρέατος όχι λιγότερο από το Συμβούλιο Χοιρινού Οχάιο. Είναι τρυφερό και ζουμερό και το καλύτερο χοιρινό φιλέτο ποτέ, κυρίως επειδή βγαίνει από τη σχάρα στους 145° F. Το σημερινό χοιρινό εκτρέφεται ώστε να είναι πολύ πιο άπαχο, επομένως είναι πιο εύκολο να παραψηθεί από ό,τι πριν από χρόνια.

Πώς να λάβετε την εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης . Τα αξιόπιστα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν κάτω από $10 και να έχουν καντράν (αναλογικό) ή ψηφιακή ανάγνωση. Συχνά μπορείτε να παραλάβετε ένα από το μπακάλικο. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του χοιρινού κρέατος . Βεβαιωθείτε ότι το στέλεχος του θερμομέτρου δεν αγγίζει κανένα κόκκαλο, γεγονός που μπορεί να αποβάλει την ένδειξη θερμοκρασίας. Αφήστε το εκεί μέχρι να μείνει σταθερή η θερμοκρασία. Πλένετε καλά το θερμόμετρο με ζεστό, σαπουνόνερο μετά από κάθε χρήση. Μην επαναχρησιμοποιείτε το θερμόμετρο χωρίς να το πλύνετε πρώτα, καθώς μπορεί να προκαλέσει διασταυρούμενη μόλυνση. 

Τι είναι η τριχίνωση και πρέπει να ανησυχείτε;

Εν ολίγοις, όχι. Φτου!

Εάν ένας λάτρης του κρέατος μπορεί να ονομάσει μία παρασιτική λοίμωξη, αυτή είναι η τριχίνωση. Προσβάλλεται όταν οι άνθρωποι τρώνε ωμό ή κακοψημένο κρέας από ζώα που φέρουν τις προνύμφες των σκουληκιών Trichinella. 

Παρόλο που η τριχίνωση έχει εξαλειφθεί στο χοιρινό κρέας εδώ και δεκαετίες, ο φόβος για αυτήν παραμένει. Γιατί; Λοιπόν, είναι αηδιαστικά αηδιαστικό – παρασιτικά σκουλήκια!

Πώς σταματήσαμε, τέλος πάντων, την τριχίνωση στο χοιρινό; Από τα μέσα του 20ου αιώνα, οι παραγωγοί σταμάτησαν να συμπεριλαμβάνουν ωμό κρέας στις ζωοτροφές των χοίρων.   

Οι τρέχουσες πιθανότητες να προσβληθείτε από τριχίνωση από χοιρινό είναι πολύ χαμηλές. Μεταξύ 2011 και 2015, υπήρχαν 16 περιπτώσεις τριχινίτιδας ετησίως κατά μέσο όρο, και αυτά ήταν κυρίως από άγρια ​​θηράματα, όχι χοιρινό.

Το ροζ χοιρινό μπορεί να είναι εντάξει!


Το χοιρινό εκτρέφεται πολύ πιο αδύνατο αυτές τις μέρες, επομένως στεγνώνει στους 165° F. Οι χοιρινές μπριζόλες, το χοιρινό φιλέτο και το χοιρινό φιλέτο μπορεί να είναι λίγο ροζ στους 145°F, αλλά υποσχόμαστε ότι θα είναι και ασφαλή και απολύτως νόστιμα. 

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *