Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια για να διαρκέσουν

Για να διατηρήσετε τα κρεμμύδια σφιχτά, φρέσκα και έτοιμα για χρήση, αναζητήστε ένα σκοτεινό, δροσερό, καλά αεριζόμενο σημείο αποθήκευσης. (Το ίδιο ισχύει και για τα ασκαλώνια!)

Σε αυτό το άρθρο Αναπτύξτε πόσο καιρό διαρκούν ολόκληρα κρεμμύδια Αποθήκευση ολόκληρα κρεμμύδια Αποθήκευση κομμένα ή ψιλοκομμένα κρεμμύδια παγωμένα ψιλοκομμένα κρεμμύδια Πώς να αποθηκεύσετε τα ασκαλώνια

Τα κρεμμύδια σας φυτρώνουν; Ή να γίνει μαλακό; Ή μουχλιασμένος; Ο τρόπος με τον οποίο τα αποθηκεύετε μπορεί να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.

Ό,τι κι αν κάνετε, μην κρατάτε κρεμμύδια στο ψυγείο . Γιατί; Θα φτάσουμε σε αυτό.

Πόσο διαρκούν ολόκληρα τα κρεμμύδια;

Όταν επιλέγετε κρεμμύδια στο κατάστημα, ελέγξτε τα για μαλακά σημεία ή μούχλα. Τα κατεστραμμένα κρεμμύδια δεν διαρκούν τόσο πολύ. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κρεμμυδιών, τα κρεμμύδια θα πρέπει να έχουν λίγο άρωμα και να αισθάνονται σφιχτά.

Για τα κρεμμύδια με τη μεγαλύτερη διάρκεια, κρατήστε τα ολόκληρα, με τη φλούδα. Κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, τα κρεμμύδια μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες, ή και μήνες.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης κρεμμυδιών

Στα κρεμμύδια αρέσουν οι γωνίες που είναι δροσερές, στεγνές και σκούρες . Ένα ψυγείο είναι κρύο (όχι δροσερό) και υγρό (όχι στεγνό). Βάλτε τα κρεμμύδια σας στο ψυγείο και είναι πιο πιθανό να μαλακώσουν, κάτι που μπορεί να τα κάνει να χαλάσουν.Εάν είναι δυνατόν, αποθηκεύστε ολόκληρα κρεμμύδια μακριά από το φως . Τα κρεμμύδια εξακολουθούν να είναι ζωντανοί βολβοί – το φως είναι μια ένδειξη για να φυτρώσουν και δεν θέλετε να φυτρώσουν, γιατί αλλάζει τη γεύση τους. Μην κρατάτε ολόκληρα κρεμμύδια σε πλαστική σακούλα. Η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα. Θέλεις κρεμμύδια να αναπνέουν. Εάν βρίσκονται σε πλαστική σακούλα, βγάλτε τα από τη σακούλα. Ιδανικά, χρησιμοποιήστε διάτρητους κάδους αποθήκευσης ή διχτυωτούς κάδους για καλύτερη ροή αέρα για να διατηρήσετε χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας . Για βραχυπρόθεσμη αποθήκευση —όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα κρεμμύδια σε ημέρα ή δύο – ένα μπολ στον πάγκο ή σε ένα ντουλάπι είναι μια χαρά.

Ένας διάτρητος πλαστικός κάδος ή ένα καλάθι με συρμάτινο πλέγμα σε ένα δροσερό ντουλάπι είναι υπέροχο. Ένα υπόγειο είναι ένα άλλο δροσερό, σκοτεινό μέρος. Ομολογουμένως, δεν είναι τόσο βολικό, αλλά μπορείτε πάντα να κρατάτε έτοιμα μερικά κρεμμύδια στην κουζίνα και να έχετε τα μεγαλύτερα πολλά από αυτά στον κάτω όροφο για μακροχρόνια αποθήκευση.

Πώς να αποθηκεύσετε κομμένα ή ψιλοκομμένα κρεμμύδια

Πολλές συνταγές απαιτούν μόνο μισό κρεμμύδι. Βάλτε το αχρησιμοποίητο μισό σε μια πλαστική σακούλα, σφραγίστε και βάλτε το στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.

Το προ-κόψιμο ή το κόψιμο σε φέτες κρεμμυδιών μπορεί να είναι μια εύχρηστη στρατηγική προετοιμασίας γευμάτων για πιο γρήγορο μαγείρεμα το βράδυ της εβδομάδας. Τοποθετήστε τα σε μια τσάντα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο και προσπαθήστε να τα χρησιμοποιήσετε εντός 5 ημερών. Η μυρωδιά του κρεμμυδιού γίνεται πιο δυνατή με την ηλικία.

Μπορείτε να παγώσετε τα κρεμμύδια;

Ολόκληρα κρεμμύδια, όχι. Μην τα παγώνετε.

Αλλά κόψτε τα κρεμμύδια; Ναί! Παγώστε τα ψιλοκομμένα ή κομμένα κρεμμύδια σε αεροστεγή σακούλα με φερμουάρ με όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα και χρησιμοποιήστε τα μέσα σε 6 μήνες. Τα κατεψυγμένα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται καλύτερα για το μαγείρεμα, όχι για το σερβίρισμα ωμά.

Έχετε έναν τόνο κρεμμυδιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε; Φτιάξτε καραμελωμένα κρεμμύδια! (Παγώνουν πολύ επίσης).

Δώρο! Πώς να αποθηκεύσετε τα ασκαλώνια

Τα ασκαλώνια είναι κάπως σαν μωρά κρεμμύδια. Όλα όσα είπαμε παραπάνω για την αποθήκευση κρεμμυδιών ισχύουν και για τα ασκαλώνια.

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *